A halak jelleme...
2012. szeptember 28. írta: Gyökösi Attila

A halak jelleme...

Ott hagytam abba, hogy elmondom, miért ez lett a blog neve.

A halak jelleme az első általam olvasott Gerald Durrell könyv címe volt. Számomra idővel egyfajta alapművé vált, nem csak a természet- és állatszeretet terén volt meghatározó, de a történetmesélés vagy akár az életszemlélet terén is.  (Bármilyen fellengzősen is hangozzék ez most így leírva...) Persze aztán hamar kiolvastam a teljes Durrell életművet, és azóta is előveszem időnként némelyiket.

korfu.jpg

Az említett első találkozás óta eltelt vagy 30 év. Ennyi időbe pedig igen sok olvasmány belefér, különösen az én olvasási tempómban. Persze a sok olvasás nem garantálja hogy írni is tudok, de legalább van pár stilisztikai fordulat, amit - esetleg - ügyesen le tudok másolni. Azért az is valami, nem?

A fentiek persze nem okvetlenül magyarázzák meg miért épp ez lett a blogom neve. Igazából az történt, hogy a blog létrehozásakor egy csomó ötletem volt, ám ezeket sorban bepötyögve mindre azt a választ dobta ki a rendszer, hogy ilyen nevű blog már van. (Ebből is látható, micsoda eredeti ötlet manapság blogot indítani... na mindegy.) Szóval amikor a rövid és frappáns ötleteim elfogytak, beírtam ezt a címet. És ez működött. Tehát mostantól ez a blog neve.

Mellesleg - és nem egészen véletlenül - a blog névadójaként választott mű tartalmában is mutat némi hasonlóságot a blogolási szándékaimmal, hiszen ez a mű Durrell különböző helyszíneken és időben íródott meglehetősen vegyes írásait gyűjti egybe. Ahogy ez a blog sem valószínű hogy tematikus városjáró, countryzenei, vagy épp asztalosipari bloggá válna. Viszont mindből fog tartalmazni valamennyit, ha szerencsém leend, akár optimális összetételben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://halakjelleme.blog.hu/api/trackback/id/tr54809190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása